*Bestel voor 23:59 uur, morgen gratis bezorgd. Geen import, wel gratis service en support.

De start van het Ajax alarmsysteem

imageBg manImg

Hoe moet ik nu precies van start als ik het Ajax alarmsysteem heb ontvangen?

Download als eerst de AJAX alarm APP en niet de AJAX alarm pro

Let op! Gooi nooit de admin gebruiker weg en laat altijd 1 admin gebruiker in de Ajax APP staan.

Na ontvangst van het alarmsysteem sluit u eerst de Ajax hub aan op de netspanning en het internet door de bijgeleverde netwerkkabel aan tussen de hub en de internet router aan te sluiten. Het Ajax logo voor op de hub gaat eerst rood branden en als de hub goed is verbonden met het internet wordt het logo na ongeveer 20 seconden geel. er hoeven geen poorten opengezet te worden. de Ajax hub vindt zelf zijn verbinding met het internet.

itemImg
itemImg

Stap 1.

Download als eerst de Ajax app.  je kan deze eenvoudig vinden als je zoekt naar de Ajax alarm APP in de IOS store of playstore

itemImg
itemImg

Stap 2.

Registreer de APP en vul je email adres in en telefoonnummer. je ontvangt op beide een activatiecode die je in moet geven in de APP

itemImg
itemImg

Stap 3.

Maak een groep/ruimte aan en noem deze bijvoorbeeld woning.

itemImg
itemImg

Stap 4.

Is de APP klaar dan kan je de Ajax hub inleren. Voeg een nieuwe hub toe en scan de QR code die achterop de hub staat. Daarna ben je klaar om alle andere apparaten in te leren.

U klikt elke keer op de knop “Apparaat toevoegen”, Geef de melder als eerst een naam, u scant de QR-code die achterop de melder staat en selecteer de groep/ruimte. Let op voor een afstandsbediening staat de QR code op het doosje.

Komt u er niet uit en heeft u het Ajax alarmsysteem bij ons aangeschaft dan kunt u altijd gratis support krijgen.

itemImg
itemImg

Stap 5.

Na het inleren van de componenten kan alles worden geïnstalleerd. Je plaatst alle detectoren op de juiste plek. Een bewegingsmelder plaats je naast de ramen in de hoek en laat je de kamer inkijken. Zo min mogelijk bewegingsmelders naar de ramen laten kijken. Dit is voor het voorkomen van valse meldingen.

Een magneetcontact kan je eventueel zo plaatsen dat het raam van bijvoorbeeld de slaapkamer nog op de kantel stand gezet kan worden. plaats dan het magneetcontact over aan het raam. Wel aan de kant die als eerste open gaat.

itemImg
itemImg

Stap 6.

Zijn alle componenten geplaatst dan kan je per melder de instellingen aanpassen. Wil je bijvoorbeeld de magneetcontacten in de avondstand geactiveerd hebben. Dan ga je naar het magneetcontact. ga rechts bovenin naar het tandwieltje (instellingen) en zet daar de optie aan “inschakelen in nachtstand”. Zo kan je ook per melder aangeven of deze bij een detectie eerst vertraagd moet reageren. zodat het alarm nog uitgezet kan worden. Of dat het alarm direct af moet gaan bij een detectie.

itemImg
itemImg

Stap 7.

Wil je naast de normale avondstand/nachtstand en volledig weg stand meer groepen maken. Dat doe je door naar de hub instellingen te gaan en dan naar groepen. Daar maak je de groepen aan die apart wil kunnen schakelen.

Voorbeeld:

 • We willen 1 groep voor het beveiligen van de tuin.
 • 1 groep voor het beveiligen van de garage
 • 1 groep die de omtrek van de woning beveiligd
 • 1 groep voor als je uit huis bent.

je maakt dan 4 groepen aan. selecteer bij elke groep welke melders er geactiveerd moeten worden als je die groep aanzet. Je kan daar zelfs in aangeven welke gebruiker de bepaalde groep mag schakelen.

Ben je klaar en je gaat een stap terug. Dan kan je de “groepsmodus activeren”. Als je dat heb gedaan kan je helemaal terug gaan en je gaat dan naar de “remote” ( rechts onderin in de Ajax APP). Dan zie je niet meer een afstandsbediening getoond. Maar de verschillende groepen die je aan en uit kan zetten.

Heeft u vragen?
We zullen spoedig contact met u opnemen.


  user


  mail


  push-pin


  comment

  1
  section11Img1
  section11Img2
  section11Img3
  section11Img4
  section11Img5
  section11Img6
  section11Img7
  section11Img8
  section11Img1
  section11Img2
  section11Img3
  section11Img4
  section11Img5
  section11Img6
  section11Img7
  section11Img8

  Draadloos-alarmsysteem.com is een onderdeel van MR-Beveiliging - Alle rechten voorbehouden.

  © 2024 - MR-Beveiliging

  kiyoh webshop
  Contact gegevens
  MR-Beveiliging, Satellietbaan 31A, 2181MG Hillegom