*Bestel voor 23:59 uur, morgen gratis bezorgd. Geen import, wel gratis service en support.

Ajax vs Hikvision alarmsysteem

imageBg manImg

Ziet u door de bomen het bos niet meer

Lees u hieronder de verschillen tussen het Ajax en Hikvision alarmsysteem.

Wij proberen met onze ervaringen u de verschillen uit te leggen. Heeft u meer informatie nodig, neemt u gerust contact met ons op.

Ajax vs Hikvsion draadloos alarm

Sinds kort zijn wij ook begonnen met de verkoop en installatie van de AX pro van Hikvision. Waar wij vaka wat terughoudend zijn in het voeren van een nieuw en betrouwbaar alarmsysteem, zijn wij heel enthousiast geworden over het Hikvision alarmsysteem. Maar wat zijn nou de verschillen, is er belangrijk voor de klant en voor ons als support.

Hieronder proberen we een aantal verschillen op te noemen wat voor u of ons een voordeel of een nadeel kan zijn tussen het Ajax alarmsysteem en Hikvision alarm.

 

itemImg
itemImg

Een aantal verschillen:

Eenvoudig installatie,

Ajax ++
Hikvision+

Ajax is de installatie zeer eenvoudig
Hikvision is het iets lastiger, vooral voor het instellen van het alarm

Het Ajax alarmsysteem is zeer eenvoudig zelf te installeren. alle componenten kan je eenvoudig inleren door de qr code op de componenten te scannen. Het Hikvision alarmsysteem is wat lastiger en onduidelijker hoe deze ingesteld moet worden. Al kan je op de AX pro van hikvision zelfs zonder de qr codes te scannen alle componenten inleren. Door simpelweg de centrale in de inleermodus te zetten en daarna het in te leren component aan te zetten. Heeft u het alarmsysteem bij ons aangeschaft zullen wij u altijd kosteloos ondersteunen met het instellen/programmering van het Hikvision of Ajax alarmsysteem.

Mogelijkheden centrale
Hikvision++
Ajax+

Ajax hub 2G en LAN, bij de plus versie zit er 4G en Wifi bij
Hikvision 4G, Lan, Wifi

Bij de hikvision centrale is het mogelijk in te stellen dat de centrale tegen je praat. Ook kan je door een tag bij de centrale te houden al eenvoudig het alarm in- en uitschakelen.
Bij Ajax zit zit er standaard bij de hub geen Wifi op. Nu sluiten wij ze altijd bedraad aan. En mocht het niet anders kunnen zit er op de plus serie van Ajax wel Wifi. Ook zit er bij de Ajax hub standaard geen ondersteuning op voor 4G. De vraag is of je dat nodig hebt. Wij denken dat 4G sneller vervangen zal worden dan 2G bij KPN.
Op het Hikvision alarmsysteem zit standaard 4G en Wifi. Mocht je twijfelen om de locatie van de centrale. Door deze bijvoorbeeld te willen plaatsen waar geen bedrade netwerkaansluiting aanwezig is. Dan kan je met de AX pro (hikvision) deze eenvoudig koppelen met je Wifi.

 

itemImg
itemImg

Bediening APP
Ajax++
Hikvision+

Ajax, Heerlijk duidelijk en overzichtelijk
Hikvision, Druk en minder overzichtelijk

Open je de Ajax APP dan is het duidelijk en overzichtelijk. Een rustig scherm en eenvoudig in gebruik zowel de bediening als het instellen van de componenten. Alles spreekt voor zich en zo niet zijn wij er om te helpen.

De Hikvision app is veel onrustiger. Ook zeer snel in het openen en het bedienen van het alarmsysteem. Alleen zijn er veel bijzaken overduidelijk aanwezig. Wij hebben het niet zo op reclame. En dat staat prominent bovenaan. Daaronder de bediening van het alarm. Eenvoudig en als je er aan gewend bent ook geen probleem. Wat betreft de instellingen is er veel mogelijk. Alleen soms niet goed vertaald en niet duidelijk wat er wordt bedoelt. Verder stel je het 1 keer in en kom je zelden bij de instellingen zelf. Bij de Hikvision app vinden we het wel jammer dat je niet goed live ziet of een deur geopend of gesloten is. Dat zie je met de Ajax app direct.

 

itemImg
itemImg

Componenten

Magneetcontact

Hikvision ++
Ajax +/-

Wij vinden het magneetcontact van Hikvision duidelijk mooier vormgegeven, kleiner, platter. Hoe lang de batterij levensduur is voor ons nog onbekend. Eenvoudig te monteren door eerst de dubbelzijde tape te plakken en daarna te schroeven.

Doorprotect van Ajax is minder prettig te monteren, minder stabiel. batterijlevensduur meer dan 3 jaar. een stuk groter dan het magneetcontact van Hikvision. Beugelstjes zijn met dubbelzijdig te plakken (daarna schroeven). Maar om te zien of het doorprotect recht hangt moet je elke keer de zender of magneet erop en eraf klikken. En let goed op. de beugeltjes zien er hetzelfde uit maar zijn verschillend. Plaat je het magneet op de beugel van de zender dan kan je eenvoudig het sabotage contact kapot drukken.
Voordeel is wel dat de doorprotect van Ajax in het wit en zwart leverbaar is. In de praktijk merken wij dat het goed is als klant om de componenten regelmatig te testen. Bij de doorprotect van Ajax komt het nog wel eens voor dat de melder defect gaat en niet meer open of gesloten detecteert.

Foto detector.

Hikvision++
Ajax +

Hikvision heeft een mooie colorvu foto pir. Deze maakt zowel overdag als in het donker kleuren foto’s. Ook kan je in je app een foto maken wanneer je wilt.

Ajax, Motioncam is verkrijgbaar in het wit en zwart. Je kan op de bestaande motioncam geen foto maken met de app. Er komt een nieuwer model aan waarbij dat kan.

Beide maken lage resolutie foto’s (je kan wat hoger instellen). Maar voor een detectie wil je de foto zo snel mogelijk ontvangen op je app.

Bedienpaneel

Hikvision++
Ajax +

Bij Ajax heb je simpelweg de keuze uit 1 bedienpaneel (keypad) in de kleur zwart of wit. je kan door je code in te tikken het alarm in- of uitschakelen en 1 bedienpaneel (de plus versie) daarmee kan het het alarm ook bedienen met een tag.

Hikvision heeft een aantal bedienpanelen. een bedienpaneel zoals deze van Ajax. Ook erg vergelijkbaar. iets dikker en wat kleiner, Een bedienpaneel met display. Daarmee kan je het alarmsysteem ook in- en uitschakelen met een tag en een tag reader. daar kan je alleen maar met een tag het alarm in- en uitschakelen. Wat ons opviel bij de test is dat de in- en uitloopvertraging bieps uit het bedienpaneel komen. Dat is een groot gemis bij de keypad van Ajax. Daar laten we de in- en uitloop bieps uit de sirene komen.

 

Prijs

Hikvision++
Ajax+

Hikvision is met alles wat voordeliger. en uiteindelijk met een compleet alarmsysteem scheelt het toch aardig wat op het totaalbedrag. Waarvoor zouden wij kiezen. Het is en blijft altijd een persoonlijke keuze. De eenvoudig en gebruikersgemak van Ajax is echt een voordeel. Het is een bewezen betrouwbaar alarmsysteem. Bij Hikvision heb je wat meer mogelijkheden. Je kan er eenvoudig je Hikvison camera’s erbij koppelen wat echt een groot pluspunt is mocht je die hebben.

En uiteindelijk kom je er niet uit met de installatie, dan kunnen wij die voor je afmaken, helpen met instellen op de app en support voor in de toekomst zijn wij er voor u. Het is en blijft een alarmsysteem wat je graag wel goed ingesteld wilt hebben. Wil je de programmering aan ons overlaten, zodat u het alleen hoeft te installeren dan kan dat.

*Vanwege de drukte houden we een straal aan van de 15KM om bij u langs te komen voor een offerte.
**Wij kunnen meestal binnen 5 werkdagen bij u langskomen voor zowel een offerte als voor de installatie.
*** Alleen voor het plaasten van een camera en bedrade componenten berekenen wij ons normale uurtarief.
Heeft u vragen?
We zullen spoedig contact met u opnemen.


  user


  mail


  push-pin


  comment

  1
  section11Img1
  section11Img2
  section11Img3
  section11Img4
  section11Img5
  section11Img6
  section11Img7
  section11Img8
  section11Img1
  section11Img2
  section11Img3
  section11Img4
  section11Img5
  section11Img6
  section11Img7
  section11Img8

  Draadloos-alarmsysteem.com is een onderdeel van MR-Beveiliging - Alle rechten voorbehouden.

  © 2024 - MR-Beveiliging

  kiyoh webshop
  Contact gegevens
  MR-Beveiliging, Satellietbaan 31A, 2181MG Hillegom